+47 405 20 344 [email protected]
English

Dialogkveld – FN’s internasjonale dag mot islamofobi

15 mars
17:00
STL Stavanger - Arrangement

I forbindelse med FN sin internasjonale dag mot islamofobia, den 15. mars, vil Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn i Stavanger (STL S) og Kirkelig Dialogsenter (KDS), arrangere en Dialogkveld med tema islamofobia i kinoen på Sølvberget, vi starter kl. 17 og regner med at det vil vare i underkant av to timer.

 

Kvelden er åpen for alle.

Vi har invitert felt-imam Najeeb ur Rehman Naz som innleder for denne kvelden Feltimam Najeeb Naz er 51 år, gift, har fire barn, han kom til Norge fra Pakistan som en 14-åring i 1985. Han har senere bodd i England og Pakistan i 8 år for å studere islam og han er utdannet imam. Imam Naz jobbet som imam i en av Oslos største moskeer i ti år før han begynte å jobbe i Forsvaret som rådgiver i islamsk tro og praksis i to år, etterfulgt av den nåværende stillingen som feltimam fra og med januar 2017.

Hans hovedfokus for kvelden vil være «Islam og fredelig sameksistens».  Det vil bli responsinnlegg fra Stavanger Kommune, med fokus på undersøkelsen som Stavanger Kommune sitt dialogforum har gjennomført, og hva kommunen tenker må til for å bekjempe rasisme og islamofobia.

 

Kian Reme vil lede oss gjennom kvelden og det vil bli satt av tid til noen spørsmål fra salen.