Den 18. mars ble det avholdt et historisk interrimstyre for STL Oslo.
Det har vært flere forsøk på å starte et STL Oslo tidligere. I en kartlegging av tros- og livssynsmangfoldet i Oslo for noen år siden fant KIFO ut at det var over 200 menigheter i byen. Det ble deretter gjennomført en spørreundersøkelse blant tros- og livssynssamfunn i byen, med spørsmål om man ønsket å delta i tros- og livssynsdialog. De fleste respondentene svarte at det var ønskelig.
STL Oslo er også ønsket av Oslo kommune. For to år siden satt kommunen ned et utvalg som skulle se på en helhetlig tros- og livssynspolitikk for kommunen. Det resulterte i rapporten «Tro det eller ei», som ikke er politisk behandlet ennå.
Koronapandemien har demonstrert at det er nødvendig for kommunen å ha en kontaktflate ut mot tros- og livssynssamfunnene i hovedstaden. Man har behov for en møteplass hvor man kan bli kjent, diskutere ulike spørsmål, og ha en beredskap for å løse saker hvis de oppstår. Ikke minst blir det viktig i forbindelse med den nye tros- og livssynslov som trådte i kraft 1. januar, med de kompleksiteter det medfører.
STL Oslo er allerede i gang med møter med bydelene Grünerløkka, St. Hanshaugen, Søndre Nordstrand, Gamle Oslo og Alna. Målet er å få til et samarbeid mellom bydelene og STL hvor tros- og livssynssamfunn i hver bydel kan få informasjon om ny tros- og livssynslov, korona, samt hva bydelen gjør og kan tilby.
Interimsstyret består av:
Arshad Jamil Muslimsk Dialognettverk / Islamic Culture Centre, styreleder
Anne Anita Lillebø Den norske kirke, studentprest, bispedømmerådsmedlem
Kuddithamb Vamatheve Norges Hindu Kultur Senter, styreleder
Baard Thalberg Human-Etisk Forbund, styremedlem Oslo lokallag
Anne Mari Schiager Topland Frikirken, pastor Oslo Storbymenighet og nasjonal nestleder