+47 405 20 344 [email protected]
English

Religions- og livssynslederforumet i STL besøkte Utøya: Lærerikt og inspirerende

1. desember 2021

Nyheter

Religions- og livssynslederforumet i STL besøkte Utøya: Lærerikt og inspirerende

Religions- og livssynslederforumet i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn besøkte i går (30.11) Utøya. Det var første gangen religions- og livssynslederne besøkte Utøya sammen.

På Utøya fikk lederforumet en omvisning og en samtale med Utøya-senteret i forbindelse med ledermøtet som ble holdt på øya.

Turen etterlot sterke inntrykk. Arbeiderpartiets ungdomsforbund (AUF) har vært fast bestemt på å ta tilbake Utøya etter den verste terroraksjonen i Norge i fredstid. Det har de lykkes med.

Utøya-senteret har vært en del av denne prosessen. Selv om øya er eid av AUF er senteret partipolitisk uavhengig og åpen for alle organisasjoner. Ungdommer fra hele Norge kommer til Utøya, som blant annet tilbyr demokrativerksted.

Angrepet på AUF og det norske demokratiet mislykkes. Resultatet ble i stedet mer demokrati, slik Stoltenberg lovet i sin tale i Oslo domkirke

– Det arbeidet Utøya-senteret gjør for ungdommer er ikke bare viktig. Det er livsviktig, sa styreleder i Muslimsk Dialognettverk, Senaid Kobilica etter møtet.

Religions- og livssynslederne lot seg bevege og inspirere av besøket på Utøya. Guds- og forsamlingshus er også terrormål og kunnskap om ideologisk ekstremisme er derfor viktig også for tros- og livssynsledere.

Religions- og livssynslederforumet vil fortsette å arbeide med denne tematikken og planlegger et møte med C-REX – Senter for ekstremismeforskning til våren.

Flere i denne kategorien