+47 405 20 344 [email protected]
English

FN-dagen på Stovner: «Dette er det beste grunnlaget for det som er det viktigste av alt og som det handler om i dag – fred»

25. oktober 2023

Lokale Nyheter

FN-dagen på Stovner: «Dette er det beste grunnlaget for det som er det viktigste av alt og som det handler om i dag – fred»

I går markerte STL Oslo FN-dagen på Stovner, med flere lokale aktører – og det ble en fantastisk feiring!

Med over 250 personer innom i et aldersspenn fra 0-100 år, er vi utrolig fornøyde med å ha markert en så viktig dag på verdig vis med panelsamtale, musikk, dans, stands, god mat og ikke minst – åpningstale fra statsråd for kultur og likestilling, Lubna Jaffery (Ap).

– Jo nærmere vi kommer hverandre, desto bedre blir vi kjent med hverandre. Jo mer vi snakker sammen, deler mat og opplevelser sammen ler sammen… Desto klarere ser vi hverandre og respekterer hverandre. Dette er det beste grunnlaget for det som er det viktigste av alt og som det handler om i dag – fred, sa kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery da hun åpnet markeringen i Fossum kirke.

Kveldens program viste frem noe av det beste bydel Stovner har å by på. Norges Hindu Kultur Senter og Arena for Unge Hinduer bidro med dans og trommekonsert. En herlig blanding av Artistene Deric og D4NC3 sørget for liv og moro på menighetssalens scene. Besøkende kunne oppsøke stands og bli bedre kjent med medarrangørene og andre frivillige aktører i bydelen: Blokk 58, Stovner bokseklubb, Kirkens bymisjon, Stovner moské, Norges Hindu Kultursenter, Høybråten, Fossum og Stovner menighet, i tillegg til Liv laga og Frelsesarmeen.

– Vi tror på at frivillige krefter sammen kan få til mye bra for både ungdom og eldre i bydelene, bidra til å skape inkludering og motvirke utenforskap. Akkurat nå kjennes det som ekstra viktig å markere samarbeid om fred og menneskerettigheter, og det er disse verdiene som vi står sammen om i dag, sa STL Oslos daglig leder Birgit van der Lans, som ledet panelsamtalen.

Panelsamtalen løftet fram det ustrakte sosiale arbeidet tros- og livssynssamfunn driver med – fra matutdeling til eldretreff og ungdomsklubb. Vi kan hjelpe og lære av hverandre, ble det sagt, og under samtalen ble det tatt nye initiativ til samarbeid både mellom trossamfunn og mellom dem og bydelen. «Alle barn trenger noen som ser dem», sa bydelsdirektør Tore Andresen. I panelet deltok videre sogneprest Elise Gillebo, Noreddine Fellah fra Stovner moské, Navdeep Brar fra Gurduara Sri Guru Nanak Dev Ji på Alna og Arshad Jamil fra ICC Alna og Muslimsk Dialognettverk.

Arrangementet var en del av prosjektet «Dialogdager i bydelene» med formål om å fremme dialog og samarbeid på tvers av lokale tros- og livssynsorganisasjoner. Prosjektet er støttet av Oslo kommune og Barne- og familiedepartementet. Etter solid oppmøte av flere av medlemssamfunnene våre i tillegg til frivillige og lokale innbyggere håper vi at markeringen blir et positivt påskudd til brobygging og dialogarbeid på Stovner.

Prosjektansvarlig Mobin Anwar, selv født og vokst opp på Stovner, avsluttet arrangementet:

– Dette er Stovner. Dette er Stovner som vi er så stolte av! Vi er så heldige som har et så stort mangfold i bydel Stovner, og den skal vi ta vare på.

Allerede lørdag 11. november fra kl.15 kan du bli med på et nytt dialog-arrangement. Denne gangen byvandring for å bli bedre kjent med tros- og livssynsmangfoldet på Grünerløkka. Arrangementet er gratis og åpent for alle, du trenger bare å møte opp ved Oslo Buddhistsenter. Mer informasjon finner du her: https://fb.me/e/18yxfTJP1

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for mer innsyn om alt vi gjør i STL Oslo.

Facebook: https://www.facebook.com/STLOslo

Instagram: @stl.oslo

 

Alle bilder: Kai Erik Westergaard

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

Flere i denne kategorien