+47 405 20 344 [email protected]
English

Hindutempel åpnet på Rommen

26. juni 2023

Lokale Nyheter

Hindutempel åpnet på Rommen

Etter mange års ventetid ble hindutempelet på Rommen i Groruddalen endelig åpnet søndag 25. juni.

Norges Hindu Kultursenter har nærmere 3000 medlemmer, og mange av dem deltok på det som ble en folkefest i norsk sommervarme. Blant de inviterte gjestene som gratulerte med dagen, var byråd Raymond Johansen, tidligere statsminister Erna Solberg og kulturbyråd Omar Gamal, i tillegg til representanter for politiet, lokale skoler og Stovner bydel. Fra STLs nasjonale sekretariat hilste seniorrådgiver Niels Fredrik Skarre, og STL Oslo var representert ved styreleder Tor Øystein Vaaland.

Det var styremedlem i STL Oslo, Kuddithamby Vamathevan, som ledet åpningsprogrammet inne i tempelet. Tempelet var stappfullt, temperaturen godt over tretti grader, og sin hilsen takket styreleder Vaaland for at hinduene raust hadde åpnet opp det nye helligrommet til et mangfoldig fellesskap på åpningsdagen.

I sin hilsen takket Vaaland videre det hinduistiske kultursenteret for sin aktive rolle og viktig bidrag til dialogarbeidet i STL Oslo, og han benyttet anledningen til å minne om at dialogarbeid handler om mer enn at tros- og livssynssamfunnene skal snakke sammen.

– Dette er dagen for store ord og gratulasjoner, men jeg vil minne om at vi som tros- og livssynssamfunn er en tidvis glemt ressurs for det sekulære storsamfunnet. Vi driver ikke bare med trospraksis og humanisme bak lukkede dører. Vi bidrar med samfunnsbyggende fellesskap, og det blir tydelig på en dag som denne, sa styrelederen i STL Oslo.

Flere i denne kategorien