+47 405 20 344 [email protected]
English

Ung og troende i Søndre – hvordan er det?

2. mai 2024

Lokale Nyheter

Ung og troende i Søndre – hvordan er det?

Ung og troende i Søndre – hvordan er det? Dette var overskriften da STL Oslo arrangerte nabolagsdialog på Holmlia. 
Fredag den 26.april arrangerte STL Oslo «Nabolagsdialog» i bydel Søndre Nordstrand. Dette arrangementet inngår prosjektet Dialogdager i bydelene, som er støttet av Barne-og familiedepartementet og Bydel Søndre Nordstrand, og som er en pågående satsning for STL Oslo. Arbeidet med disse arrangementene ledes av prosjektleder Mobin Anwar, som er utdannet dialogpilot. Prosjektet går ut på å synliggjøre tros- og livssynsmangfoldet i Oslos bydeler, samt skape møteplasser på tvers. I år er prosjektet lokalisert i bydelene Stovner og Søndre Nordstrand.
Nabolagsdialog på Holmlia var todelt og besto av en panelsamtale om hvordan det er å være ung og troende i Søndre på en fullsatt Deichman Holmlia, etterfulgt med dialogmiddag i Holmlia kirke. I panelsamtalen deltok Jakob Andersen, ungdomsleder i Sjibbo – ungdomsarbeidet i Holmlia og Hauketo-Prinsdal menigheter, Ghadir Ali fra Tauheed moske på Hauketo, Seldon Dolkar fra Karma Tashi Ling, Johne Løde, kapellan i Holmlia kirke, Sheik Mahmoud Jalloul, imam i Tauheed moske og Egil Lothe, styreleder i Karma Tashi Ling.
Det ble en spennende generasjonsdialog om hvordan det er å være ung og troende i Søndre. I samtalen ble det berørt tema som hvordan det er å være synlig troende i dagens samfunn og hvordan det er å være ung i et sekularisert samfunn. De unge voksne i panelet opplever at den yngre generasjonen er mer imøtekommende og nysgjerrige overfor deres tro og livssyn, og mener at den eldre generasjonen har mye å lære fra ungdommen! «Vi må forstå at, jo mer vi mennesker snakker med hverandre, jo mer forstår vi at vi er mer like enn ulike» sa en av de unge voksne. Den «eldre garden» i panelet hadde et klart budskap: «Lytt til ungdommene, la ungdommene stille kritiske spørsmål, du må vinne hjertene før du vinner hjernen!»
Panelsamtalen ble stødig ledet av Linda Noor, daglig leder i Minotenk. Det var også rom for spørsmål fra tilhørerne, og responsene som kom på samtalen vitnet om et engasjert publikum!  Vi avsluttet med en fantastisk god dialogmiddag i Holmlia kirke.
CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

Flere i denne kategorien