+47 405 20 344 [email protected]
English

Vandret til buddhistsenter, moské og kirke på Grünerløkka

17. november 2023

Lokale Nyheter

Vandret til buddhistsenter, moské og kirke på Grünerløkka

Lørdag 11.11 arrangerte STL Oslo en byvandring for å utforske tros- og livsynsmangfoldet i bydel Grünerløkka. Arrangementet var åpent og gratis, og flere av deltakerne som møtte opp kom på eget initiativ etter å ha oppdaget arrangementet via sosiale medier og plakater rundt omkring i byen. Bydel Grünerløkka bidro med økonomisk støtte.

Første stopp var Oslo Buddhistsenter hvor vi fikk en kort omvisning og hadde tid til å stille spørsmål og reflektere høyt i lag. Deretter gikk turen gjennom Sofienbergparken til Masjid Attaouba. Her fikk vi omvisning i alle fire etasjer, opplevd solnedgangsbønnen (maghrib) og servert te, kaffe og kaker. Kvelden ble avsluttet i Paulus kirke (Paulus og Sofienberg menighet) ved Birkelunden park. I den nylig renoverte kirken fra 1892 spiste vi middag i lag og hørt nydelig musikk spilt og sunget av Luna Samphan Amland.

Å besøke hverandres lokaler gir et unikt innsyn i ulike tradisjoner og kulturer, og ikke minst inviterer til å være nysgjerrige og stille gode spørsmål som er med på å bryte ned fordommer. Vi har blitt så godt tatt i mot av alle vi har vært på besøk hos – og slik som flere av deltakerne våre etterspurte, vi håper på å gjennomføre flere slike vandringer ved en senere anledning.

Takk igjen til alle som kom, og særlig til Oslo Buddhistsenter, Masjid Attaouba og Paulus og Sofienberg menighet. Arrangementet var del av prosjektet «Dialogdager i bydelene», som gjennomføres med støtte fra Oslo kommune og Barne-og familiedepartementet. Bydel Grünerløkka har bidratt med særskilt støtte til dette arrangementet.

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

Her er noen bilder fra tros- og livssynsvandringen.

Flere i denne kategorien