+47 405 20 344 [email protected]
English

2023 starter med angrep på gudshus verden over

1. februar 2023

Nyheter

2023 starter med angrep på gudshus verden over

Vi håper at 2023 vil bli et år med færre angrep på guds- og forsamlingshus rundt om i verden. Dessverre har det allerede i januar blitt utført angrep på troende flere steder i Afrika, Asia, Europa og Midtøsten.

Flere døde og sårede etter moské og synagoge angrep

Den 30. januar 2023 ble det registrert et angrep mot en moské i Peshawar, Pakistan. Ifølge Reuters skal det være minst 59 drepte og 170 skadde, 27 av disse var polititjenestemenn. Ingen har foreløpig tatt ansvar for angrepet, og det pakistanske Taliban avviser at de står bak angrepet som rammet moskeen med 400 tilbedere tilstede.

En synagoge i Jerusalem ble angrepet fredag 27. januar, som også var den internasjonale minnedagen for ofrene for Holocaust. Åtte personer ble drept og minst tre til ble såret da de gikk ut av synagogen. Gjerningsmannen ble beskutt og drept av politiet under angrepet ifølge VG.

Terror mot ahmadiyyaer og macheteangrep mot spanske kirker

To dager før, den 26. januar skal en mann ha gjennomført et angrep mot to katolske kirker i Spania. Gjerningsmannen skal ha angrepet med en machete og drept en sakristan i den første kirken og deretter skadet en prest i den andre. Gjerningsmannen ble avvæpnet og arrestert av politiet ifølge Aljazeera.

Den 11. januar, ble en ahmadiyya-moské i Burkina Faso angrepet og ni mennesker drept. Gjerningsmennene skal ha stormet moskeen mens bønnen var i gang, og deretter førte angriperne ni av ahmadiyyaene, inkludert imamen, utenfor moskeen og henrettet dem. De ble henrettet etter at de nektet å gi avkall på ahmadiyya-troen, ifølge ahmadiyya-imamen i Kristiansand.

Kirker  angrepet i Kongo og India

I Kongo ble en kirke sprengt etter at det ble plassert eksplosiver i kirken. Minst 17 ble drept og 39 skadet i angrepet på pinsekirken i Kasindi, Kongo. De kongolesiske myndighetene hevder en militsgruppe med tilknytning til IS står bak angrepet ifølge BBC.

I India har en rekke kirker blitt vandalisert og flere av de troende har blitt angrepet de siste månedene. Senest den 2. januar ble en kirke i Sentral-India vandalisert, og mobben som møtte opp angrep politiet da de forsøkte å roe stemningen, ifølge India Today.

Nok en gang er det viktig å påpeke at alle bør, og skal være trygge i bønn og at vold på bakgrunn av eller mangel på religiøse identitet er uakseptabelt.

Flere i denne kategorien