+47 405 20 344 [email protected]
English

Fest og mangfold i Tønsberg

22. september 2022

Nyheter

Fest og mangfold i Tønsberg

Lørdag 17. september var det omsider duket for Mangfoldsfesten på Farmandstorvet i Tønsberg. Arrangementet levde virkelig opp til navnet sitt og på et tidspunkt brøt hele plassen ut i dans.

Tros- og livssyns-Norge strømmet til Tønsberg for å delta på Tros- og livssynsuken den 15.-19. september. Uken var ett av tolv signalarrangementer i Frivillighetens år og formålet var å feire det uvurderlige arbeidet som de frivillige legger ned i sine menigheter og livssynssamfunn.

Det store høydepunktet på miniuken var uten tvil den store Mangfoldsfesten som fant sted på lørdagen.

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

Foruten et vell av tros- og livssynssamfunn, som de besøkende kunne snakke med og få svar på sine spørsmål fra, var det mengder av aktiviteter. Ikke minst for de minste. Turbanknytting, hennamaling, kalligrafikurs, ansiktsmaling med mer.

For de matglade var det mye å glede seg over. Det var pennende mat fra de ulike tradisjonene. Også tradisjonelle norske vafler stod på menyen. Alt var laget av frivillige fra religions- og livssynssamfunnene.

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

Sceneshowet ble ledet av TV-profilene Yousef Hadaoui og Heidi Marie Vestrheim. Innslagene var særdeles varierte og bestod av dans, sang og dramatisering av religiøse fortellinger. Alle innslagene ble fremført av medlemmer fra tros- og livssynssamfunnene.

Mens Heidi loset publikum gjennom programmet gikk Yousef rundt omkring på torvet og snakket med de frivillige og de besøkende. Senere byttet de oppgaver.

 

Yousef gjorde imidlertid mer enn å snakke med folk. Han tok også del i aktivitetene de frivillige tilbød.

Blant disse var kurs i eksempelvis yoga og meditasjon. Yousef deltok på kurset i bhangra-dans. Han og de andre kursdeltakerne fikk én time på seg til å lære seg dansen som de senere skulle fremføre på scenen foran hundrevis av mennesker.

Det gikk riktig bra, og da kursleder, Partap Singh, hoppet ned fra scenen brøt hele festivalplassen ut i dans.

Mangfoldsfesten ble virkelig en fest. Om frivilligheten fikk et løft, slik intensjonen var, gjenstår å se, men de frivillige fikk i hvert fall vist seg frem på sitt beste og fikk skinne om kapp med solen på Farmandstorvet i Tønsberg. Mattis Koppang, kommunikasjonsrådgiver i Frivillighet Norge, var meget fornøyd med arrangementet:

– Dette arrangementet levde virkelig opp til navnet sitt: mangfoldsfest. Det var en oppvisning i den uvurderlige verdien som ligger i å ha et samfunn åpent for en rik flora av tro og livssyn. Og, enda mer: Å vise at uansett hva man tror og mener, så kan vi i fellesskap lage til en skikkelig fest!

Han legger til:

– Om vi kunne ha slike torg- og mangfoldsfester over hele kloden, ville det ha gitt en ganske annen verden å leve i for oss alle.

På kvelden var det konsert i domkirken med Kyiv kammerkor, i regi av Den norske kirke. I Humanismens hus, Human-Etisk Forbunds nye forsamlingshus like ved Farmandstorvet, ble det sosial samling for de frivillige som hadde krefter igjen til å møtes der.

Flere i denne kategorien