+47 405 20 344 [email protected]
English

Flere synes det er viktig at frivillige organisasjoner jobber for dialog mellom religiøse miljøer.

5. desember 2024

Nyheter

Flere synes det er viktig at frivillige organisasjoner jobber for dialog mellom religiøse miljøer.

Frivillighetsrapporten 2024 som ble lansert 25. september viste at 6 av 10 nordmenn synes det er viktig eller svært viktig at det finnes frivillige organisasjoner som jobber for dialog mellom religiøse miljøer.

I dag, 5. desember, markeres Frivillighetens dag, FNs internasjonale dag for frivillighet.

Tallene fra Frivillighetsrapporten viser en markant økning fra tidligere år.

–  Dette rimer godt med vårt inntrykk: Dialog generelt, og mellom religiøse miljøer spesielt, har fått mer oppmerksomhet og høyere status den seneste tiden. Vi er glade for at langt flere enn de religiøse miljøene selv har oppdaget verdien av denne dialogen, sier Birte Nordahl, generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL).

Tros- og livssynsdialog som demokrativerktøy

– I tiden vi lever i nå er dialogen som en vaksine mot et mer polarisert debattklima, og dermed også et av våre viktigste demokrativerktøy, sier Birte Nordahl.

I STL møtes representanter for Norges ulike religioner og livssyn, store som små, på helt like vilkår for å finne veier sammen gjennom å snakke sammen. De møtes med en erkjennelse om at de ikke kan bli enige om alt, men er villige til å lytte for å forstå hverandre bedre. Sammen utgjør de et uenighetsfellesskap hvor dialogen til tider kan være vanskelig, men desto mer nødvendig.

Gjennom dette arbeidet bygges broer og fordommer, konflikter og fiendebilder rives ned.

STL kjemper også for en rettferdig likebehandling av alle religioner og livssyn slik den er nedfelt i Grunnloven og i FNs universelle menneskerettigheter.

Til sammen bidrar STLs arbeid til å styrke og bevare norske tilstander, med mer jevnbyrdighet og et lavere konfliktnivå enn vi ser i våre nordisk naboland.

Flere i denne kategorien