+47 405 20 344 [email protected]
English

Kongelig myndighetsmiddag

Kongelig myndighetsmiddag

Med hijab, kilt og bunad var norske religions- og livssynsrepresentanter med på feiring av prinsesse Ingrid Alexandras 18årsdag på Deichman Hovedbibliotek. 

Den norske regjeringen markerte 16. juni prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag. Prinsessen feiret sin 18-årsdag den 21. januar 2022, men feiringen ble utsatt på grunn av koronapandemien. Festmiddagen er regjeringens fødselsdagsgave til prinsessen og inneholdt kulturelle innslag. Festen ble holdt på Deichman Hovedbibliotek i Bjørvika.

Til middagen var det invitert representanter fra hele landet fra nord til sør, i tillegg til prinsessens nærmeste familie. Blant disse representantene var også
medlemmer fra tros- og livssynssamfunnene i STL. Regjeringen var vertskap for middagen. Stortinget og Høyesterett var også representert, sammen med gjester fra alle samfunnsområder med ulike interesser og livssyn. Det ble lagt vekt på å invitere unge representanter for idretten, kulturlivet, samfunnslivet, politikken og organisasjonslivet.

CAPTION

CAPTION

CAPTION

Avbildede gjester er Imen Hasnaoui fra Muslimsk Dialognettverk, Trond Enger generalsekretær i Human-Etisk Forbund og styreleder i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Eliana Hercz fra Det Mosaiske Trossamfund – The Jewish Community in Oslo, Stepehen Trotter fra NUK – Norges Unge Katolikker, og Sarawaree Sukkerd fra Buddhistforbundet. I tillegg var Sumeet Singh Patpatia fra Gurudwara Sri Guru Nanak Dev Ji (sikhene) og Yuhashinee Shankar fra Norges Hindu Kultur Senter med på feiringen.

Flere i denne kategorien