+47 405 20 344 [email protected]
English

Minneord til Ismet Hodzit

12. september 2022

Nyheter

Minneord til Ismet Hodzit

Islmet Hodzit, som har vært en viktig drivkraft i dialogarbeidet i Vestfold, omkom brått i en tragisk ulykke i august. Dette minneordet er skrevet av hans dialogpartnere fra andre religioner og livssynssamfunn i regionen. 

Det var med dyp sorg vi mottok meldingen om at Ismet Hodzit døde mens han klippet gress på idrettsanlegget på Sem sist søndag. Våre tanker går til hans kone, familie og venner. Vi som skriver dette ble kjent med Ismet gjennom arbeidet med religionsdialog i Tønsberg. Ismet kom som flyktning fra Bosnia etter krigen der. I samtalene «Menneskemøter» i Tønsberg og Færder bibliotek har han formidlet glimt av den smerten og sorgen han har gjennomgått. Han var så tydelig både i ord og handling: Islam betydde for ham en forpliktelse til å arbeide for fred og forståelse mellom mennesker.

Han møtte oss som har en annen tro eller livssyn med åpenhet, tillit og vennlighet. Hans raushet og evne til å inkludere og bygge nettverk var helt unikt. Han stilte opp som frivillig i mange sammenhenger. Vi forbereder nå en formalisering av samarbeidet mellom tros og livssynssamfunnene i Vestfold og når vi samles til «Menneskemøter» 15. september vil vi også minnes Ismet med ett minutts stillhet. Han vil bli savnet av oss alle.

Hilde Sanden Bjønnes, Horten metodistkirke, Gro Vittersø, St Olav katolske menighet, Hilde Ditmansen, Tønsberg og Færder bibliotek, Darren Litherland, Human-etisk forbund Vestfold, Knut Haugen, Bahai, Zvonimir Vojtulek , Marta Botne, Den norske kirke, Tønsberg domprosti

Flere i denne kategorien