+47 405 20 344 [email protected]
English

Ny lokal dialoggruppe – STL Haugalandet er stiftet

21. november 2022

Nyheter

Ny lokal dialoggruppe – STL Haugalandet er stiftet

Ordfører i Haugesund, Arne Christian Mohn under stiftelsesmøtet.

Søndag 20. november ble den 16. lokale dialoggruppen tilknyttet STL stiftet. Denne gangen i Haugesundområdet, STL Haugalandet.

Ordfører i Haugesund, Arne-Christian Mohn var invitert for å holde en hilsen. – Dette er jeg veldig glad for at har blitt til, sa Mohn under møtet.

I løpet av høsten har et interimsstyre planlagt å stifte Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Haugalandet. Søndag i bystyresalen skjedde det. 30 deltakere fra forskjellige tros og livssynsamfunn utgjorde det første rådsmøte som valgte formålsparagrafer, strategi og styre.

Medlemmer i STL Haugalandet
– Som fungerende leder av interimsstyrets hadde jeg den glede av å se alle de muslimske menighetene i byen, Den norske kirkes menigheter, Human-Etisk forbund, Bahai-samfunnet på Haugalandet og Metodistkirken til stede i salen, sier leder for interimsstyret Tom Landås.
Medlemmene i STL Haugalandet er:
  • Bahá’í-samfunnet
  • Den katolske kirke
  • Den norske kirke
  • Den rumensk-ortodokse kirke
  • Det Islamske Fellesskap Bosnia-Herzegovina
  • Human-Etisk Forbund
  • Falah-ul-muslimeen
  • Masjid Elssalam i Nord Rogaland
  • Metodistkirken

Styremedlem i STL sentralt, Senaid Kobilica var til stede for å holde en hilsen og gratulerte Haugesund med stiftelsen av den lokale gruppen. –Vi gleder oss og ønsker lykke til med det viktige arbeidet, sier Kobilica om stiftelsen.

 

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

Veien videre for STL Haugalandet

– i første omgang vil man sette søkelys på å arbeide med relasjoner mellom livssynssamfunn ved å besøke hverandre og delta på hverandres arrangement. Det vil bli jobbet med å se til at alle har et sermonirom for alle. Det vil også bli tatt opp aktuelle politiske saker som trenger STL sitt synspunkt, sier Landås.

STL Haugalandet er den tredje lokale dialoggruppen som er blitt stiftet i 2022.

– Det er gledelig at Haugesundsområdet nå får sin egen dialoggruppe. Tro og livssyn finnes over hele landet hvor det er mennesker, derfor er det viktig at det finnes dialoggrupper over hele landet som jobber tros- og livssynspolitikk, dialog og likeverd på tros- og livssynsfeltet. Gratulerer til STL Haugalandet, sier generalsekretær i STL, Ingrid Rosendorf Joys.

– En absolutt hovedsak blir å arbeide for å hindre hat og diskriminering, avslutter Landås.

Flere i denne kategorien