+47 405 20 344 [email protected]
English

Ny praktikant gleder seg til å jobbe i STL

13. september 2021

Nyheter

Ny praktikant gleder seg til å jobbe i STL

Denne høsten har STL tatt imot en praktikant fra Universitetet i Oslo (UiO). Camilla Haakonsen studerer Religion og samfunn på bachelornivå, og har et brennende engasjement for et livssynsåpent samfunn.

Gjennom bachelorgraden har Haakonsen blant annet tatt fagene «Det flerreligiøse Norge» og «Islam, Kristendom og Vesten». Hun har dessuten vært årlig aktiv i Aftenpostens Si;D, der hun for eksempel ytret sitt engasjement for likebehandling av menneskers kulturbakgrunn og religion gjennom å kaste lys på urettferdigheten mange med innvandrerbakgrunn møter når det eksempelvis kommer til jobbsøking grunnet deres navn.

Haakonsen forteller at hennes ønske om flerreligiøs og flerkulturell forståelse har vært viktig for henne lenge før hun fikk venner med ikke-norsk bakgrunn. Hennes vennekrets ga henne derimot praktisk flerkulturell erfaring på individnivå. Nå ser hun frem til å jobbe med kulturer og religion på institusjonelt nivå.

– Bachelor-fagene har gitt meg teori, jeg har praktisk innblikk i flerkultur gjennom vennskap, nå blir det gøy å få testet ut teorien i praksis: Jobb i STL har stått høyt på ønskelisten lenge.

Ventende arbeidsoppgaver vil blant annet være å bidra i «Barnevern, Religion og Oppvekst»-prosjektet (BRO), der fokus på negativ sosial kontroll står sentralt.

Haakonsen understreker at noe av det hun ser mest frem til gjennom praksisperioden er å kunne ta del i sammenkomster på institusjonelt nivå som hun, frem til nå, kun har lest om i pensumbøker. Avslutningsvis legger hun til at hun er henrykt over å kunne ta del i og bidra i STLs arbeid som viser at gjensidig, krysskulturell og kryssreligiøs aksept og forståelse er gjennomførbart og mulig.

Flere i denne kategorien