+47 405 20 344 [email protected]
English

Statsminister Støre sier trossamfunn bidrar til å dempe konflikter

23. oktober 2023

Nyheter

Statsminister Støre sier trossamfunn bidrar til å dempe konflikter

– I Norge har vi gode dialogtradisjoner å trekke på mellom ulike miljøer, tros- og livssynssamfunn. Det er ikke noe vi oppretter fordi det er en situasjon, men fordi vi har hatt den dialogen

Foto: Jonas Gahr Støre under Muslimsk Dialognettverks dialogkonferanse i 2023. STL/Kai Westergaard

Det var beskjeden fra Statsminister Jonas Gahr Støre etter Erna Solberg spurte hva regjeringen gjør for å beskytte Norge mot «et oppsving av voldelig ekstremisme» i kjølvannet av Gaza- krigen.

I et intervju med Vårt Land utdyper Støre hvorfor han løfter frem at nettopp tros- og livssynssamfunnene kan bidra mot polarisering og økt konfliktnivå også her hjemme.

– Det er en veldig stor ressurs for oss som land, at vi i et samfunn med mangfold har dialog, forståelse og en vilje til å ta tak i temaer tidlig, sier Støre til avisen.

Det kan du lese om i Vårt Land .

I intervjuet med Vårt Land trekker Statsminister Støre frem Fredens ring rundt synagogen i 2015 og #tryggibønn-markeringen i Bærum, etter angrepet på Al-Noor Islamic Centre Bærum.

Et nyere eksempel er også forskningen til Amina Sijecic Selimovic, teolog og rådgiver ved 22. juli-senteret. Under arrangement Fra felles religion til felles verdier forrige uke fremhevet hun at i Norge har dialog mellom religiøse ledere og trossamfunn i økende grad fungert som middel til å håndtere kontroversielle saker, som for eksempel koranbrenning.

Les mer på Human.no.

Den 10. oktober kom også Religions- og livssynslederforumet i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn med en fellesuttalelse om situasjonen i Israel og Palestina. Den kan du lese på STL.no.

Flere i denne kategorien