+47 405 20 344 [email protected]
English

Tros- og livssynsinkluderende konfirmasjon på slottet

4. september 2019

Nyheter

Tros- og livssynsinkluderende konfirmasjon på slottet

Prinsesse Ingrid Alexandra, ble konfirmert i Den norske kirke på lørdag. Samarbeidsrådet for tros- og livsssynssamfunn (STL) var tallrikt representert ved anledningen gjennom styreleder Britt Strandlie Thoresen, generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys, ungdomsrepresentant Yasmine Fatima Angell Morchid fra Muslimsk dialognettverk Norge, Martin Bao Anh Vo – styremedlem i Norges Unge katolikker, Iver Daaland Åse – sentralstyremedlem i Humanetisk Ungdom.

Videre var Den norske kirke, som også er medlem i STL, representert ved: preses i Bispemøtet, biskop Helga H. Byfuglien, biskop Kari Veiteberg, domkantor Kåre Nordstoga, prost i Asker, Tor Øystein Vaaland, sokneprest i Asker, Karoline Astrup, leder Kristin Gunleiksrud Raaum – Kirkerådet, leder Silje Håve Smørvik – Kirkerådets utvalg for ungdomsspørsmål, Ufung, biskop emeritus Gunnar Stålsett og Unn Stålsett.

Selve seremonien fant sted i slottskapellet. Etter seremonien ble det lunsj på Slottet. Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn gav prinsessen et sett med fuglefigurer, ulike i størrelse og utseende, som et symbol på mangfold.

Kongehuset bygger opp om det livssynsåpne samfunnet

Norge blir stadig mer tros- og livssynsmangfoldig. Det er kongehuset seg svært bevisst, noe de har vist ved en rekke anledninger. Generalsekretær i STL, Ingrid Rosendorf Joys, hadde følgende å si etter konfirmasjonen:

– Det var flott at tros- og livssynsmangfoldet i rikt monn fikk delta på konfirmasjonen til H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra. Kongefamilien har gjennom mange år vist tydelig at de er kongefamilie for hele vårt mangfoldige land. I 2015 var representanter fra bredden av tros- og livssynssamfunn på Gjestebud på Slottet og STL-representanter er inkludert i nasjonale begivenheter. Både Kongeparet og Kronprinsparet har ved en rekke anledninger deltatt på arrangement hos tros- og livssynssamfunn, også ved såre og krevende anledninger. Dette viser på en god måte at tro og livssyn har og skal ha sin naturlige plass i vårt livssynsåpne samfunn.

Så langt i 2019 har kronprinsen vært tilstede ved lanseringen av det nye masterprogrammet for religiøse ledere ved Det teologiske fakultet ved UiO. Kongen deltok på rekviemmessen for de terrorrammede på Sri Lanka, og kronprinsen besøkte dessuten Al Noor Islamic Centre for å vise sin solidaritet etter terrorangrepet i Bærum.

Illustrasjon: Digitalfaksimile fra Nrk.no.

Flere i denne kategorien