+47 405 20 344 [email protected]
English

Tros- og livssynssamfunn bidrar til koronadugnaden

12. mai 2020

Nyheter

Tros- og livssynssamfunn bidrar til koronadugnaden

Norske tros- og livssynssamfunn bidrar til den nasjonale koronadugnaden på mange ulike vis. For enkelte samfunn er det å gi mat til de som trenger det en naturlig måte å bidra på. Det vekker oppsikt i mediene.

Frivillige fra hindusamfunnet Sanatan Mandir Sabha samles to ganger i måneden for å lage hundrevis av middagsporsjoner. Disse leveres til veldedige organisasjoner som så deler dem ut til de som trenger det. Rajeev Mohan forklarer denne denne gavmilde praksisen til NRK Nyheter:

– Det ligger i hinduismens filosofi at man skal gi til de trengende. Det er en veldig viktig del av kulturen vår og hinduismen.

Digitalfaksimile fra NRK Østlandssendinga

At muslimene i Islamic Cultural Senter i Oslo selv faster er ikke til hinder for at de kan dele ut mat til andre. NRK Østlandssendingen var med da store mengder mat ble delt ut til Fattighuset på Grønland.

Iqlak Ahmad, daglig leder i ICC, forklarer at det slett ikke er unaturlig å dele ut mat i den islamske fastemåneden:

– Ramadan er jo den aller viktigste måneden når det gjelder veldedighet.

Digitalfaksimile fra VG

For sikhene i Gurduara Sri Guru Nanak Dev Ji er det å dele ut mat en svært naturlig ting. En sentral del av sikhistisk praksis er det store fellesmåltidet, langar. Å dele ut mat til de trengende på Fattighuset i Oslo blir bare en naturlig forlengelse av denne praksisen, forteller Balraj Singh til Verdens Gang:

– Vi bidrar på vår måte. Dette er en selvfølge for oss, sier han og legger til at han håper maten smaker.

Det gjør den ifølge styremedlem ved Fattighuset, Karianne Stangeland:

– Det er et eventyr for oss å få dele ut så god mat.

Lenker:

Flere i denne kategorien