+47 405 20 344 [email protected]
English

Debattmøte på Litteraturhuset – ville Life of Brian blitt laget i dag?

14. april 2023

Nyheter

Debattmøte på Litteraturhuset – ville Life of Brian blitt laget i dag?

Hva er humorens rolle i et fritt samfunn, og finnes det temaer som komikere ikke bør tulle med? Dette og mer var spørsmål som ble tatt opp på et debattmøte på Litteraturhuset den 12. april. Arrangementet var i regi av Ytringsfrihetsforum: et samarbeid mellom Civita, Human-Etisk Forbund og Dømmekraft.

Samtale om blasfemi, humor og religion

I panelet var Ingrid Rosendorf Joys, generalsekretær i (STL), Brita Møystad Engseth, filmviter,  Markus Johansen, forfatter av boken «Hva er humor» og humorist i 5080 Nyhetskanalen og Arnfinn Pettersen, seniorrådgiver Human-Etisk Forbund.

 

Jødene har de beste vitsene. 

Ingrid Rosendorf Joys konkluderte spøkefullt med at jødene har de beste vitsene, katolikkene er en god nummer to, mens livssynshumanistene havner nederst på pallen.

 

– Å innskrenke ytringsfriheten, samme hvor gode intensjoner det gjøres ut fra, ender alltid med at det blir vanskeligere å være annerledes enn majoriteten, sa Arnfinn Pettersen i sin innledning. Den kan du lese her.

 

– Men det finnes i det minste ord du bør ha veldig, veldig gode grunner for å bruke. Og selv da må du nok ta høyde for å bli møtt med behørig med kritikk, presiserer Pettersen også.

 

Møtet var en del av en møterekke om ytringsfrihet, arrangert av Ytringsfrihetsforum. Et forumet dedikert til spørsmål knyttet til ytringsfrihetens vilkår og trusler mot frie ytringer.
Se hele debattmøte på YouTube.com.

Flere i denne kategorien