+47 405 20 344 [email protected]
English

Hele Norge skal være trygge i bønn

27. mars 2019

Nyheter

Hele Norge skal være trygge i bønn

I flere norske byer ble det i forrige uke avholdt solidaritetsaksjoner til støtte for norske muslimer med emneknaggen #tryggibønn. Her får du en oversikt over aksjonene.

CAPTION

Foto: Nurettin Gezen

CAPTION

Foto: Nurettin Gezen

CAPTION

Foto: Nurettin Gezen

CAPTION

Foto: Nurettin Gezen

CAPTION

Foto: Nurettin Gezen

CAPTION

Foto: Nurettin Gezen

Drammen

Det var Drammen og omegn tros- og livssynsforum (DOTL) som aller først tok initiativ til å avholde en solidaritetsaksjon. I Drammen tok aksjonen form av en moskévandring hvor de fremmøtte gikk fra én moské til den neste. Til sammen syv moskeer var #tryggibønnaksjonen i Drammen innom.

I løpet av #tryggibønn-aksjonen fikk DOTL tilbakemeldinger som bekreftet at det var behov for en slik støtte. I en oppsummering av aksjonen skriver de:

«Da jeg så dere måtte jeg stoppe opp og tørke noen tårer», sa ein ung fyr. Ein annan stilte i refleksvest, han var parkeringsvakt og også sikkerheitsvakt, ei ordning som var ny av veka… Han svarte bekreftande da Ragnhild spurte om dei er bekymra: «Ja, absolutt. Og ikke bare vi, muslimer i hele Europa er redde».

DOTLs #tryggibønn-aksjon fikk bred medieomtale. Under følger en oversikt:

Skien

STL Grenland arrangerte #tryggibønn-aksjonen dagen etter Oslo, Drammen og Stavanger. Hele to hundre mennesker møtte opp for å slå ring rundt Skien moské. Det er om lag like mange som møtte opp til #tryggibønn-aksjonen i hovedstaden.

Også #tryggibønn-aksjonen i Telemark fikk mye omtale i lokale medier. STL Grenland var innom NRK og avisene Varden (bak betalingsmur) og Telemarksavisen, skrev om arrangementet.

Faksimile fra artikkelen i Stavanger Aftenblad om #tryggibønn-aksjonen i Stavanger.

Stavanger

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn i Stavanger (STLS) består av elleve ulike tros- og livssynssamfunn. De valgte også å knytte sin #tryggibønn-aksjon opp mot fredagsbønnen.

Gerd Marie Ådna hadde følgende å si om aksjonen til Stavanger Aftenblad:

– Dette forferdelige skal ikke stoppe fellesskapet og friheten til å tro og be. Derfor er det viktig for oss å uttrykke vår dypeste medfølelse til ofre og pårørende for den grusomme massakren av mennesker i bønn. Vi har stor forståelse for de som opplever usikkerhet og frykt som følge av dette meningsløse hatet. Hat har aldri brakt noe godt med seg, og ondskapen har igjen rammet uskyldige.

Stavanger Aftenblad skrev en fin reportasjeartikkel om #tryggibønn-aksjonen i Stavanger som du kan lese her.

Også Forum for tro- og livssyn i Kristiansand (FOTL) arrangerte en aksjon på torget hvor ordføreren var tilstede. Ta turen innom FOTLs facebookside.

 

Flere i denne kategorien