+47 402 15 132 [email protected]
English

Religions- og livssynsledere fordømmer terror og legger ned blomster ved åstedet

27. juni 2022

Nyheter

Religions- og livssynsledere fordømmer terror og legger ned blomster ved åstedet

Natt til lørdag ble Oslo igjen rammet av terror. To mennesker ble drept, tjueen mennesker ble skadet og Pride-paraden ble avlyst.

Religions- og livssynsledere fra Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn og STL Oslo samlet seg på søndag til en vandring opp til åstedet, hvor de la ned blomster.

Uttalelse

Før blomstervandringen sendte Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) ut en pressemelding med følgende uttalelse:

«Religions- og livssynsledere i Norge står sammen for å vise vår dypeste medfølelse med ofrene for terrorangrepet i Oslo og deres pårørende.

Samlet, på tvers av religioner og livssyn, fordømmer vi all terror.

Vi har hatt terrorangrep i Norge før. Denne gangen ble angrepet utført av en ekstrem islamist. Det oppleves derfor som særlig viktig for Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn å fordømme angrepet.

Mange er redde etter terrorangrepet. Frykt er terrorens redskap. Det er imidlertid viktig at terroristen ikke lykkes med å vende oss mot hverandre, eller klarer å skremme oss fra å benytte oss av våre demokratiske friheter.

Vi må stå sammen i bekjempelsen av ekstremisme og terror. Sammen er vi sterke nok til å forsvare våre verdier og friheter fra terror og voldsbruk.»

Flere i denne kategorien