+47 405 20 344 [email protected]
English

Religions- og livssynsledere fordømmer terror og legger ned blomster ved åstedet

27. juni 2022

Nyheter

Religions- og livssynsledere fordømmer terror og legger ned blomster ved åstedet

Natt til lørdag ble Oslo igjen rammet av terror. To mennesker ble drept, tjueen mennesker ble skadet og Pride-paraden ble avlyst.

Religions- og livssynsledere fra Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn og STL Oslo samlet seg på søndag til en vandring opp til åstedet, hvor de la ned blomster.

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

CAPTION

Uttalelse

Før blomstervandringen sendte Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) ut en pressemelding med følgende uttalelse:

«Religions- og livssynsledere i Norge står sammen for å vise vår dypeste medfølelse med ofrene for terrorangrepet i Oslo og deres pårørende.

Samlet, på tvers av religioner og livssyn, fordømmer vi all terror.

Vi har hatt terrorangrep i Norge før. Denne gangen ble angrepet utført av en ekstrem islamist. Det oppleves derfor som særlig viktig for Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn å fordømme angrepet.

Mange er redde etter terrorangrepet. Frykt er terrorens redskap. Det er imidlertid viktig at terroristen ikke lykkes med å vende oss mot hverandre, eller klarer å skremme oss fra å benytte oss av våre demokratiske friheter.

Vi må stå sammen i bekjempelsen av ekstremisme og terror. Sammen er vi sterke nok til å forsvare våre verdier og friheter fra terror og voldsbruk.»

Flere i denne kategorien