+47 405 20 344 [email protected]
English

STLs Dialogpris 2018

11. desember 2018

Årskonferanser, Nyheter

STLs Dialogpris 2018

STLs Dialogpris ble delt ut for fjerde gang på STLs gjestebud 4. desember 2018. I år ble prisen gitt til Yousef Bartho Al Nahi, Tor Itai Keilen, Siri Marie Seim Sønstelie og Faten Mahdi Al-Husseini. De fire forteller sine historier i teaterstykket «Utafor» på Det norske teateret. Utenforskap er et dagsaktuelt tema og gjennom teaterstykket peker de fire ungdommene på en økende problem i vår samtid.

Du kan lese styreleder Britt Strandlie Thoresens tale og juryens begrunnelse her:

Det er en glede for meg å kunne overrekke STLs Dialogpris som er en pris tilegnet den eller de som har gjort/gjør seg bemerket i arbeidet med å sette fokus på å bygge ned fordommer og bygge opp kunnskap om betydningen av samarbeid i vårt uenighetens fellesskap.

I år går denne prisen til de fire ungdommene som forteller sin historie i forestillingen «Utafor» på Det norske teateret.

Jeg vil be om at de fire kommer frem: Yousef Bartho Al Nahi, Tor Itai Keilen, Siri Marie Seim Sønstelie og Faten Mahdi Al-Husseini.

Fire ungdommer står på scenen og forteller sin historie. Alle fire har opplevd utenforskap. To er muslimer, én er jødisk og én overlevde terroren på Utøya i 2011. Terror, ekstremisme og fordommer er del av deres historie. Teaterstykket viser ungdommenes prosess for å komme videre og begynne den viktige dialogen, med seg selv, med sitt miljø og med omverdenen. Det framstår som teater, men er virkeligheten tatt inn på scenen. Utenforskap er et dagsaktuelt tema for samfunnet, og gjennom teaterstykket peker de fire ungdommene på en viktig del av vår samtid.

Ensomhet og utenforskap oppleves av mange, og kampen mot ekstremisme og fordommer er også en kamp for inkludering. Ungdommene i forestillingen viser oss at vi alle har et ansvar, både for oss selv og for våre omgivelser. Vi må både kunne stå for våre valg, og eventuelt endre retningen i livet.

For STL er det viktig å oppmuntre til nettopp denne dialogen, og spesielt viktig er det at de fire ungdommene når landets ungdommer med dette budskapet. STL er et uenighetens fellesskap, hvor vi gjennom dialog og respekt for hverandres forskjeller ønsker oss et samfunn som rommer både troende og ikke-troende som likeverdige borgere. For STL er de fire stemmene deltakere i denne dialogen, og vi håper mange kan lytte til deres budskap og legge merke til deres felles opptreden på samme scene.

Bak stykket «Utafor» står regissør Svein Tindberg – som er her i salen. Han fortjener en stor takk for sitt inkluderende arbeid med disse modige ungdommene!

Flere i denne kategorien